…har handlet meget om ferielækkerier og gæstemad. Men ferien er jo for længst forbi og hverdagen er tilbage. Så mon ikke at der er på tide med et indlæg med almindelig god hverdagsmad, her endda i en grøn udgave. Opskriften har jeg fundet i bogen Grønne retter af Jan Friis-Mikkelsen.
Bagt pasta med aubergine og peberfrugt
(2 personer 1 dag eller 1 person 2 dage)
1 spsk. olivenolie
½ aubergine (ca. 200 g), skåret i tern
½ løg, hakket
½ peberfrugt, skåret i tern
60 g fuldkornspasta
½ dåse hakkede flåede tomater
50 g feta
100 g cremefraiche
oregano
salt, peber
Lun halvdelen af olien i en stor stegepande og svits aubergineternene 6-8 minutter ved middel varme til de er møre og gyldne. Tag dem op fra panden, tilsæt resten af olien og svits løg, peberfrugt og oregano i ca. 10 minutter. Kog pastaen efter pakkens ansvisninger. Hæld vandet fra og lad pastaen afdryppe. Bland pasta, grøntsager og flåede tomater sammen i et ildfast fad. Krydr med salt og peber. Pisk fetaost sammen med oregano og hæld det over grønsagsblandingen. Bages ved 180 grader i 35-40 minutter indtil toppen er fast og gylden. Jeg serverede retten med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar