mandag den 15. februar 2016

Ovnbagte falafler med rødbede

De har en smuk rød farve disse rødbedefalafler, som du finder i dagens opskrift. Og så er de bagt i ovnen uden fedtstof, så de er også rigtig sunde. Spis dem med salat til eller i pitabrød eller en wrap. Egner sig også fortrinligt til at tage med i madpakken. Opskriften har jeg fundet på bloggen Englerod.com, hvor du kan finde en masse lækre plantebaserede opskrifter.





Ovnbagte falafler med rødbede
(2 personer)
120 g kikærter fra dåse
75 g fintrevet rødbede
½ tsk fiber HUSK
½ dl vand
en håndfuld persille
1 fed hvidløg
35 g havregryn
peber, salt
De revner rødbeder og kikærterne blendes i en skål. HUSK blandes med vand til en geléagtig masse. Blandes i skålen sammen med frisk finthakket persille og hvidløg. Havregrynene vendes i falafelmassen indtil man får en god tyk konsistens. Til sidst røres salt og peber i. Massen formes til små kugler, som lægges på en bageplade på et stykke bagepapir. Bages ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Note: De smagte fint, dog mere af rødbede end falafel. Så en anden gang vil jeg måske hellere lave rødebøffer/frikadeller for sig og falafler for sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar