torsdag den 8. januar 2015

Græskarsuppe med salvie og skinke

Vi bliver lidt i afdelingen for græskar…


… da I dag får endnu en opskrift med græskar. Denne gang drejer det sig om en rigtig lækker græskarsuppe. Opskriften fandt jeg – sjovt nok – i en bog om græskar. Bogen hedder ”Smagen af græskar” og den er skrevet af Maren Korsgaard. Ud over mange gode opskrifter med græskar, kan man også læse om græskarsorter, traditioner med græskar, dyrkning og opbevaring af græskar m.m.

  Jeg faldt for en græskarsuppe smagt til med salvie, den blev faktisk rigtig god. Jeg fulgte stort set opskriften.

Græskarsuppe med salvie og skinke
(3 personer)
400 g græskar i tern
1 l bouillon
2 middelstore løg
3 gulerødder
 1 stort syrligt æble
3 spsk olivenolie
frisk salvie, finthakket (eller tørret, hvis man ikke har frisk salvie)
2 laubærblade
salt, peber
æbleeddike
serranoskinke eller anden skinke
Kog græskarternene i halvdelen af bouillonen i ca. 25 minutter, til de er møre. Pisk dem til en god jævn mos. Hak løget. Skræl gulerødder og æbler og skær dem i tern. Varm lidt olie i en gryde og svits grønsagerne ved middelvarme til løgene er klare. Hæld salvie, laurbærblad og resten af bouillonen i. Kog i ca. 10 minutter og tilsæt græskarmosen. Kog det hele i ca. 5. minutter og smag til med salt, peber og æbleeddike. Husk at pille laurbærbladet op, inden serveringen. Skinken skæres i mindre stykker og ristes i lidt olie på panden og serveres som drys på suppen.

Advarsel om bitre græskar/squash
I græskarbogen faldt jeg også over en advarsel om, at man ikke skal spise græskar eller squash der smager bittert. Det kan man blive ret dårlig af pga af et stof der hedder cucurbitacib. Så det er en god ide at smage på græskar og squash, inden man bruger dem.

Samme giftstof findes i øvrigt i pyntegræskar, som det er også er en rigtig dårlig ide at spise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar