onsdag den 28. januar 2015

Boganmeldelse: Roman om families sorg og tab

I mandags...

...rejste Datteren til Frankrig, hvor hun skal studere de næste fem måneder. Hun skal bo og læse i byen Troyes og på vejen dertil gjorde hun et ophold i Paris. Og sendte mig nedenstående billede af sin frokost.

Altså hvem får ikke lyst til at tage til Paris, når man ser det billede?

I stedet for en opskrift, får I i dag en boganmeldelse. Det er en bog der handler om at være en familie, der bliver ramt af stor sorg og hvor svært det kan være at håndtere.

Pedro Carmona-Alvarez: Og vejret skiftede, og det blev sommer og så videre

Bogen er udgivet på forlaget Turbine. Du kan læse mere om bogen her

I 1950erne flytter norske Kari til New Jersey med sine forældre. Her møder hun Johnny, de forelsker sig og bliver gift. de er en almindelig lykkelig familie, Johnny passer sit arbejde og Kari tager sig af hjemmet og deres to døtre.

Men så en dag indtræffer katastrofen - begge deres piger omkommer ved en tragisk trafikulykke. Efter det bliver livet aldrig det samme igen for Johnny og Kari. De flytter til Norge og får endnu en datter, Marita. Men familien er gået i stykker. Kari drikker mere og mere og vil ikke tale om de to døde piger. Og Johnny kommer aldrig til at føle sig hjemme i det kolde, fugtige land, hvor han ikke forstå sproget og skikkene. Det eneste der kan give ham lidt glæde og mening er musik.

Hvor Kari har givet op, kæmper Johnny fortsat for at holde sammen på familien, ikke mindst for Maritas skyld. Marira som vokser op i skyggen af sine to afdøde søstre, som hun i lang tid ikke aner eksistensen af.

Det er en bog, der handler om sorg og tab og hvor svært det kan være at håndtere. Især var jeg berørt af Johnnys smerte og sorg, som fylder meget i bogen.

Forfatteren, Pedro Carmona-Alvarez er født i Chile, men delvist opvokset i Norge. Bogen vandt P2s Lytterpris i 2013.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar