torsdag den 29. januar 2015

Porretærte med quinoabund

Jeg havde lyst til at prøve...

...at lave en porretærte med en bund af quinoa. Jeg surfede lidt rundt på nettet og endte med at tage udgangspunkt i denne tærtebund, som jeg har fra Kirsten Skaarup.
Porretærte med quinoabund
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
150 g ukogt sort quinoa (det blev næsten for meget med 150 g, man kan nok godt bruge mindre)
½ dl fløde
3 spsk grahamsmel (anden mel kan også bruges)
1 æg
salt
200 g porre
1½ dl hytteost
3 æg
75 g groftrevet cheddar
1 pakke serranoskinke
salt, peber
Herbes de Provence
Lad quinoaen stå i blød i vand ca. 15 minutter. Kog frøene i den dobbelte mængde vand tilsat lidt salt i 15-20 minutter. Hold øje med at de ikke koger tørre. Afkøl. Skær porrerne ud i mindre stykker og kog dem ca. 5 minutter. Lad dem afdryppe. Smør et tærtefad. Rør melet i fløden, rør et æg i og rør det så godt med quinoaen. Bred quinoa-massen ud i tærteformen på bunden og op langs siderne. Bag tærtebunden 10 minutter ved 200 grader. Imens piskes æg med hytteosten og krydderier. Tag tærten ud af oven, hæld æggemassen i tærtefadet og bag det ca. 5 minutter. Kom de afdryppede porrestykker på tærtebunden, skær serranoskinken ud i mindre stykker og lag dem oven på porrerne. Bag tærten ca. 10 minutter til ved 200 grader. Læg den revne ost over og sæt fadet i ovnen endnu 10 minutter og så er tærten klar.


Note: Som tidligere nævnt blev der næsten for meget quinoabund. Til gengæld var det en ret lækker knasende bund med godt bid, så der skal eksperimenteres med sådan en tærtebund igen en anden gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar