...til mit område. Og selvom det er koldt og lidt vådt med sneen, så er det også dejligt, den er der. For den lyser op i landskabet, noget vi virkelig har trængt til efter alle de mange mørke og grå dage, vi har haft i denne vinter.
Jeg ved ikke om dagens ret er en vinterret, men den lyser i hvert fald op med sin mange dejlige farver. F.eks. bladbedernes røde og gule stilke. Jeg kendte ikke rigtig bladbeder, før de begyndte at dukke op i min kasse fra Aarstiderne. For dem der ikke kender bladbeden, kan jeg fortælle, at den bl.a. kan bruges som spinat, sådan som jeg har gjort det i denne ret.
Linser med bladbeder og tomater
(1 person)
½ dl grønne linser
olivenolie
150 g bladbeder
2 tomater
hvidløg efter smag
citronskal
en håndfuld oliven
basilikum
salt, peber
parmesanost
Linserne koges i rigeligt vand
30-40 minutter. Bladbederne renses. Bladene skæres i grove strimler, stilkene i
mindre stykker. Lidt olivenolie varmes på panden og heri ristes bladbedeblade
og stilke. Finthakket eller presset hvidløg tilføjes sammen med citronskal.
Tomaterne skæres i både, vendes rundt og varmes med. Til sidst kommes hakket
basilikum og oliven i og det hele vendes forsigtigt rundt endnu en gang. Ved
serveringen drysses parmesanost over. Kan spises som det er eller med brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar