I lørdags...
...for 23 år siden kom min datter til verden. Hun vejede 2500 g og var lidt en lille pjevs. Bl.a. husker jeg, at vi ikke måtte køre ture med hende i barnevognen, før hun vejede 3000 g. Og det var ellers noget af det, vi havde set frem til, det der med at komme ud med barnevognen. Men heldigvis voksede hun sig større og i dag er hun er dejlig ung kvinde i fuld gang med at tage en uddannelse på CBS og i fuld gang med at erobre verden.
Som sagt havde hun fødselsdag lørdag og den blev fejret sammen med mine forældre og min bror. Og når man holder fødselsdag, skal der jo kage til. Datteren havde selv fået lov til at vælge og hun ønskede sig en lagkage med chokolade og hindbær.
1 pakke lagkagebunde
Chokolademousse:
150 g mørk chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
3 dl piskefløde
Hindbærskum:
300 g frosne hindbær
3 dl flødeskum
marcipan
flormelis
kakao
tørret hindbær
Chokolademousse: Smelt chokoladen over vandbad ved svag
varme. Rør godt rundt. Æggeblommer og sukker piskes cremet og når chokoladen er
kølet lidt af, vendes den i. Fløden piskes og vendes i chokolademassen og det
hele blandes sammen. Hindbærskum: Hindbærrene kommes i en gryde og koges et par
minutter. Afkøles. Vendes gennem en sigte, så kernerne ikke kommer med
i hindbærpureen. Fløden piskes og hindbærpuréen vendes i. Lagkagen lægges sammen
med et lag chokolademousse og et lag hindbærskum. Marcipanen rulles ud. Der
laves en cirkel til toppen af lagkagen og brede strimler til siderne af lagkagen. Marcipantoppen lægges på og dækkes med chokoladeglasur og tørrede hindbær. Til sidst sættes siderne på og der pyntes med chokoladeglasur.
Mums, den ser dejlig ud. Må prøves. Tillykke med "barnet"
SvarSletMange tak. Og du kan roligt prøve kagen, den var rigtig lækker.
Slet