søndag den 4. januar 2015

Nytårsmenu 2014 2

Ingen nytårsaften...

...uden en lækker dessert. Og sådan var det også til vores nytårsaften. Aftenens dessert var en dejlig Panna cotta med citron og bærsovs, opskriften fandt jeg hos Hjemmet. De øvrige retter der var på menuen denne nytårsaften, kan I se her.


 Men inden desserten var der lige en dejlig ostetallerken, der skulle fortæres.

Ostetallerken:
Camembert indbagt I butterdej
et par skiver Vesterhavsost
lidt god modnet cheddar
et par rugsnacks
forskelligt frugt


Citron panna cotta med bærsovs
3 blade husblas
1 vaniljestang
1-2 citroner (usprøjtet)
3 spsk sukker
2 dl mælk
1 dl piskefløde
1 dl græsk yoghurt
Bærsovs:
250 g frosne bær
75 g sukker
Pynt:
5 spsk sukker
saften fra 1 appelsin
Udblød husblasen i koldt vand i 5 minutter. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Riv den ene citron fint. Bland vaniljekorn, fintrevet citronskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, knug vandet ud af husblasen og smelt den i den varme mælk. Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med citronsaft og si cremen over 4 kokotter smurt med lidt olie. Stil dem i køleskab min. 3 timer, gerne natten over. Til bærsovsen kommes bær og sukker i en gryde. Koges igennem under omrøring. Lad det afkøle. 

Til pynt kan man lave appelsinkaramel. Det gør man ved at smelte sukkeret på panden ved middelvarme. Når sukkeret er halvt smeltet tilføjes appelsinsaft og det hele vendes rundt til det bliver en homogen masse. Fordel karamelmassen på et stykke papir. Når det er afkølet, knuses det i mindre stykker, som kan bruges til at pynte med. Det var Datterens opgave at lave appelsinkaramel og hun fandt ud af, at det ikke er helt nemt med det der karamel. Men vi fik da en lækker sød, sprød masse ud af det med appelsinsmag, så det kunne bruges. Lige inden desserten skal serveres, dyppes kokotterne i varm vand, så desserten kan vendes ud på en tallerken. Server med kold bærsovs og appelsinkaramel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar