onsdag den 27. maj 2015

Lækkert farsbrød med god smag af kylling, serranoskinke og rød peberfrugt, dertil perlebygsalat med asparges

Hovedretten...

...da jeg havde veninder på besøg i pinsen, var et farsbrød lavet med kyllingefars og peberfugt, pakket ind i skiver af serranoskinke. Farsbrød er jo en gammel kending, der kan laves på et utal af måder. Som tilbehør havde jeg lavet en salat med perlebyg, asparges og radiser. Og så en "fynsk" dressing lavet med rygeost.Farsbrød med kylling, serranoskinke og rød peberfrugt
(4 personer)
500 g kyllingefars
1 rød peberfrugt
et par forårsløg
4 spsk havregryn
en håndfuld blandede krydderurter
1 æg
salt, peber
60 g serranoskinke
Løget hakkes fint, peberfrugten skæres i små terninger. Krydderurterne hakkes eller klippes fint. Rør kødet sammen med løg, peberfrugt, krydderurter, havregryn, æg, salt og peber. Lad evt. farsen hvile en halv times tid. Form farsblandingen til et lille farsbrød og læg skiver af skinke over, så det dækker farsbrødet. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.


Perlebygsalat med asparges og rygeostedressing
(4 personer)
150 g perlebyg
1 bdt asparges
en håndfuld radiser
100 g ærter
lidt salat
Dressing – jeg har ikke mål på dressingen, da jeg smagte mig frem. Det vil nok være forskelligt, hvor gennemtrængende man ønsker, at den røgede smag skal være. Dressingen blev rørt sammen af rygeost, creme fraiche, citronsaft, salt og peber samt fintklippet purløg.

Perlebyggen koges efter anvisningen på pakken og afkøles derefter. Aspargesene skylles og skæres i mindre stykker. Radiserne skylles og skæres i mindre stykker. Perlebyg blandes i en skål sammen med asparges, radiser og ærter. Lidt salat skæres i strimler og kommes i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar