tirsdag den 12. maj 2015

Tur til Frankrig 2: Besøg i Troyes

Kender du den franske by Troyes?...

...Nej det gjorde jeg heller ikke, ikke før Datteren tog derned for at læse et semester.Men det viste sig faktisk at være en ret hyggelig by, Den ligger ved Seinen ca. 140 km sydøst for Paris i Champagnedistriktet, hvor den i 1400-1500-tallet var den vigtigste by i området. Det er en rigtig hyggelig by med mange gamle og velbevarede huse og en fin katedral.


I en periode var byen også den franske trikotages hovedstad, hvilket bl.a. er medvirkende til at der findes rigtig mange outletbutikker i byen.

Datteren og jeg fik gået nogle ture rundt i byen, mens jeg var der og katedralen fik vi også set. Vores besøg på en lokal restaurant med visse lokale specialiteter, kan man læse om her

En anden dag købte vi mad i den lokale torvehal. Det var en anderledes enkel mad end på restauranten, men absolut ikke til at kimse af. Bl.a. købte vi en af de lokale hvidskimmeloste, en Chaorce. Og champagne skulle der selvfølgelig også til, når man nu er i champagnedistriktet.


Og så er franskmændende også rigtig gode til at lave lækre kager. Da vi skulle have en fransk familie på besøg, som har taget sig godt af Datteren under hendes ophold, blev det til dette dejlige fad med kager fra byens bedste bager.Ingen kommentarer:

Send en kommentar