lørdag den 23. maj 2015

Pasta med rødbeder, æble, nødder og blå ost


I mit lokale supermarked...

... faldt jeg over en ny slags pasta, nemlig gulerodspasta. Ikke den slags, hvor man lave strimler af gulerødder og så bruger dem som pasta. Men en ny slags, hvor man har kommet gulerødder i selve pastadejen. Og det skulle selvfølgelig afprøves.
 Pasta med rødbeder, æble, nødder og blå ost
(1 person)
Ca. 70-100 g kogt pasta
70 g rødbede
½ æble
lidt finthakket forårsløg efter smag
en lille håndfuld pecan- eller valnødder
½ dl skyr
½ dl mælk
15 g Danablu
salt, peber
evt. lidt persille til pynt
Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Afdryppes og afkøles derefter. Rødbeden skrælles og skæres i tynde strimler. Løget skylles og hakkes fint. Æblet skæres i små tern. Nødderne hakkes groft. Til dressingen røres skyr med Danablu eller anden blå ost. Mælk tilføjes til man får en flydende dressing, den skal dog ikke blive for tynd. Salaten anrettes på et fad med pasta nederst. Ovenpå pastaen anrettes rødbeder og æbletern. Dressingen hældes over. Til sidst drysses med nødder, løg og persille.

Note:
Endnu en dejlig salat til aftensmad. Med hensyn til gulerodspastaen, så smagte den ikke meget igennem i denne salat. Men jeg havde dog smagt på den, inden jeg blandede den i salaten. Smagen var mild, men lidt sød på grund af gulerødderne. Så man skal nok mest bruge den, fordi den er sundere og på grund af farven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar