I mit lokale supermarked...
... faldt jeg over en ny slags pasta, nemlig gulerodspasta.
Ikke den slags, hvor man lave strimler af gulerødder og så bruger dem som
pasta. Men en ny slags, hvor man har kommet gulerødder i selve pastadejen. Og
det skulle selvfølgelig afprøves.
(1 person)
Ca. 70-100 g kogt pasta
70 g rødbede
½ æble
lidt finthakket forårsløg efter smag
en lille håndfuld pecan- eller valnødder
½ dl skyr
½ dl mælk
15 g Danablu
salt, peber
evt. lidt persille til pynt
Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Afdryppes og
afkøles derefter. Rødbeden skrælles og skæres i tynde strimler. Løget skylles
og hakkes fint. Æblet skæres i små tern. Nødderne hakkes groft. Til dressingen
røres skyr med Danablu eller anden blå ost. Mælk tilføjes til man får en
flydende dressing, den skal dog ikke blive for tynd. Salaten anrettes på et fad
med pasta nederst. Ovenpå pastaen anrettes rødbeder og æbletern. Dressingen
hældes over. Til sidst drysses med nødder, løg og persille.
Note:
Endnu en dejlig salat til aftensmad. Med hensyn til
gulerodspastaen, så smagte den ikke meget igennem i denne salat. Men jeg havde
dog smagt på den, inden jeg blandede den i salaten. Smagen var mild, men lidt
sød på grund af gulerødderne. Så man skal nok mest bruge den, fordi den er
sundere og på grund af farven.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar