torsdag den 21. maj 2015

Lasagne med hvidkål, bacon og tomat

Den dejlige ferie...

...i Frankrig er jo for længst forbi og den travle hverdag har indfundet sig igen. Og dermed er der atter mulighed for at få lavet noget god hverdagsmad. Vejret er jo ikke ligefrem alt for sommerligt i øjeblikket. Sidste år d. 21. maj var det faktisk årets første sommerdag med op til 25 grader nogle steder. Sådan skulle det så ikke være i år. Men køligere vejr passer nu meget godt til dagens ret - en god kållasagne.

Lasagne med hvidkål, bacon og tomat
(2-3 personer)
hvidkålsblade – jeg brugte ca. 200 g
150 g bacon
olivenolie
1 ds tomater
1 stor gulerod, groftrevet
½ løg, hakket
2 forårsløg, hakket
200 g hytteost
100 g revet ost
frisk oregano (tørret kan også bruges)
Det er bedst at bruge de yderste store kålblade, når de grimmeste altså fjernet. Hvor mange du helt præcis skal bruge afhænger af bladenes størrelse og størrelsen på dit fad. Men der skal være til to lag. Hvis bladene buer for meget, kan man evt. skære noget af stilken væk. Hvidkålsbladene blancheres i kogende letsaltet vand 3-4 minutter, lad dem derefter dryppe af. Bacon skæres i tern og steges på panden. Når de er stegt, lægges de til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Lidt olie varmes på panden og begge slags hakkede løg svitses, til de er klare. Den groftrevne gulerod blandes i. Når den har svitset med fem minutter tilføjes dåsetomater, bacon, salt og peber sammen med finthakket oregano. Lad det hele stå og småsimre 10 minutter. Imens smør du et ildfast fad. I bunden lægger du et lag tomat- og grønsagssovs og oven på det et lag kålblade. Så kommer næste lag tomat- og grønsagssovs samt det halve af hytteosten sammen med det halve revne ost. Endnu et lag kålblade og så bruget du det sidste tomat- og grønsagssovs sammen med resten af hytteosten og revet ost. Bages i ovnen ved 200 grader i en halv time.

Note: Hvidkålsbladene kunne være lidt svære at skære over, måske skulle de have været blancheret lidt længere tid. Men ellers blev det en rigtig god lasagne, jeg savnede slet ikke pastapladerne.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar