lørdag den 16. maj 2015

Tur til Frankrig 4 - Paris II

På andendagen i Paris...

...fortsatte Datteren og jeg med at være kulturelle.


Vi startede med et besøg i i den opera som hedder Opéra Garnier, opkaldt efter arkitekten. Baggrunden for at se denne fantastiske bygning er, at både Datteren og jeg er fans af "Phantom of the Opera" Og da det er den opera, historie foregår i, måtte vi jo se den. Vi så nu ikke noget til spøgelset, men vi så dog den loge (loge nr. 5), som er forbeholdt ham.Til gengæld så vi en meget, meget flot bygning. Der er sikkert alt for meget ornamentik, guld og pynt for nogen. Men vi synes nu, at det var flot. Og vores guide fortalte meget levende om det liv, der udspillede sig i bygningen i gamle dage. Folk kom mere for selv at blive set (så tro endelig ikke det er noget nyt) og for at se andre. Mere end for at se, det der foregik på scenen. Det var en rigtig fin rundvisning.


Vi fik også set lidt flere malerier, da vi lige skulle besøge Musée de l'Orangeri, hvor man kunne se Monets meget kendte åkandebilleder. Og da var da også ret flotte - og store! Men så havde vi også fået opfyldt vores maleri-kvote for den ferie.Midt på dagen spiste vi frokost på en italiensk restaurant. Det var i den dyrere ende, men det var sørme også lækkert. Datteren fik ravioli med trøfler og jeg fik en meget lækker risotto med asparges.
Sidste del af dagen var vi omkring Latinerkvarteret. Vi var forbi Nortre Dame, men var ikke inde i den, da vi så den sidste gang, vi var i Paris. Vi fik kaffe og kage hos "Odette", en fin lille café med et lille, men lækkert udvalg af kager og et hyggeligt lille værelse på 1. sal, hvor kaffe og kager kunne nydes.Derefter gik der tid med shopping i de mange små butikker rundt omkring. Vi skulle med på en aften-sightseeing tur med bus, for at se Paris i aftenlys. Og inden da skulle vi lige have lidt at spise (igen). Det blev til 2 x galette, som er franske boghvedepandekager med forskelligt fyld, en fransk ret som både Datteren og jeg godt kan lide.


Aftenturen får I ikke billeder af, da vi ikke havde ordentlig udstyr til den slags billeder. Men det var en rigtig fin tur, hvor vi i 1½ time kørte rundt i byen og så mange af de kendte steder. Og således sluttede endnu en dejlig dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar