søndag den 21. februar 2016

Hakket kød i savoykål med urter

Det her er en ret, der egner sig godt til at lave i weekenden. Og ikke på en hverdag, hvor man kommer træt hjem fra arbejde. Her er nemlig en hel del, der skal gøres undervejs.Der skal koges, røres, skrælles, skæres ud, ristes m.m. Men har du god tid, så er dine anstrengelser, det hele værd. Som resultat får du nemlig nogle rigtig lækre kåldolmere med dejligt tilbehør. Opskriften har jeg fundet på Vores mad.






Hakket kød i savoykål med urter
(2 personer)
½ savoykål
bouillon
200 g hakket okse- og svinekød (du kan også nøjes med hakket svinekød)
salt, peber
½ æg
1 spsk citronsaft
krydderurter – friske eller tørrede (jeg brugte citrontimian)
2 gulerødder
2 pastinakker
½ porre eller ½ løg
10 g smør
2 dl bouillon
1 tsk majsstivelse
Muskatnød
75 g bacon i tern

Start med at tage 4 pæne blade fra savoykålen. Kog dem i bouillon i tre minutter. Tag kålbladene op, afkøl dem i iskoldt vand og lad dem tørre i et rent viskestykke. Skær det tykkeste af stokken væk. Gem bouillonen til senere.Rør kødet med salt. Tilsæt æg og citronsaft. Tilsæt peber og finthakkede krydderurter. Rør farsen godt sammen og fordel den på kålbladene. Rul kålbladene sammen. Læg dem i en stor pande med åbningen nedad. Hak løg eller porre groft. Skræl gulerødder og pastinakker og skær dem i små tern. Kom smør i en dyb pande eller gryde og vend urterne heri uden at de tager farve. Tag grønsagerne op og stil dem til side. Hæld bouillon ved kålrullerne, læg låg på og lad kålrullerne simre i 15 minutter. Rist bacontern på panden, til de er gyldne og sprøde. Når kålrullerne har kogt 15 minutter, tilsættes grønsagerne og kålruller og grønsager simrer ca. 10 minutter til. Tag kålrullerne op og hold dem varme. Jævn saucen med majsstivelse udrørt i koldt vand og smag til med salt og peber. Snit resten af kålen fint og kom den i bouillonen fra kålbladene. Kog den ½-1 minut. Hæld bouillonen fra og krydr kålen med salt, peber og muskatnød. Server kålrullerne med kål og grønsager drysset med bacontern. Spis brød eller kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar