Dagens ret er en rigtig køleskabs-tømmer ret. Her blev rodselleri og kartofler bagt i ovnen og blandet med hvidkål og løg til en god gang biks serveret med spejlæg og grøn salat. Nemt og enkelt.
Biks med rodfrugter og hvidkål
(2 personer)
4 kartofler
75 g rodselleri
150 g hvidkål
½-1 rødløg
en håndfuld mandler
dressing af:
olivenolie
sennep
æbleeddike
tahin
salt, per
2-4 æg
Rens kartoflerne. Skræl dem, hvis de ikke er pæne. Og ellers
kan du lave dem med skræl. Skær kartoflerne i mundrette bidder. Skær skrællen
af sellerien og skær den i mundrette bidder. Vend kartofler og selleri i
olivenolie. Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader i 15
minutter. Skær løg og hvidkål ud i strimler. Pisk ingredienserne til dressingen
sammen og vend den med hvidkåls- og løgstrimler. Efter 15 minutter sættes
temperaturen ned til 200 grader, løg- og hvidkålsblandingen kommes i et fad og sættes i ovnen sammen med kartofler og selleri. Derefter bager det hele yderligere 15 min. Mandlerne ristes på en varm
pande. Bland kartofler og selleri med de øvrige grønsager. Drys med mandler og
lidt grønt – finthakket persille, finthakket forårsløg eller hvad du nu har på
lager. Biksen serveres med spejlæg, grøn salat og evt. brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar