Mange synes måske, at en rodselleri er en rigtig kedelig grønsag. Og køn ser den bestemt ikke ud. Ingen flotte farver og et noget groft udseende. Mange tænker måske også, at sådan en kan man ikke bruge til så meget spændende. Men jeg kan nu rigtig godt lide rodselleri, både i rå tilstand f.eks. i en salat eller i varme retter sammen med andre gode ting. Som i denne dejlige pastaret med kylling.
Nederst på siden finder du tre andre opskrifter med rodselleri
Pasta med kylling og selleri
(2 personer)
100 g stegt eller kogt
kyllingekød skåret i tern
120 g fuldkornspasta
200 g skrællet rodselleri
25 g mandler
3 forårsløg, hakkede
olivenolie
50 g sorte oliven
1 lille bdt persille, finthakket
½ citron, saft og skal
1 spsk oliven olie
salt og peber
parmesan eller anden tør ost
Den skrællede selleri skæres i smalle stænger. Pastaen koges
efter opskriften. De sidste tre minutter af kogetiden tilføjes sellerien, men
begge dele skal ikke koges mere end de stadig har bid. Imens ristet mandlerne
på panden og bagefter svitses forårsløgene i lidt olivenolie sammen med det
kolde kyllingekød. Når pasta og selleri er kogt, hældes vandet fra. Så vendes de
forsigtigt med kyllingekød, forårsløg, mandler, citronsaft, olivenolie og
oliven. Serveres på en tallerken med et drys af persille, citronskal og lidt
revet ost.
Andre opskrifter med rodelleri:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar