tirsdag den 23. februar 2016

Gratin med rødbeder og kartofler

Det er stadig tid for rodfrugter, vinterens gode grønsager skulle jo gerne spises op. Så er der jo det med at finde på noget nyt. Rodfrugter bagt i ovnen er stadig lækkert, men ikke hvis man får det hele tiden. Denne gang var der nogle rødbeder og nogle kartofler, der skulle bruges. Og efter at have søgt på nettet efter inspiration, blev det til nedenstående rødbede- og kartoffelgratin.





Rødbede- og kartoffelgratin
(2 personer)
200 g kartofler
200 g rødbede
1 lille løg
2 æg
salt, peber
timian
½ dl mælk
2 spsk mel
Tilbehør:
blå ost
lidt mælk
Kartofler og rødbeder skrælles og rives groft. Løget hakkes fint. Rødbeder, kartofler og løg kommes i en skål. Æggene røres i sammen med krydderier. Til sidst røres mælk og mel i. Et ovnfast fad smøres og grønsagsmassen kommes i fadet. Gratinen bager derefter i ovnen i ca. 50 minutter ved 200 grader. Kom lidt stanniol over, hvis gratinen begynder at blive for mørk. Rør lidt blå ost med lidt mælk til en god tyk sovs og server den til gratinen. Du kan spise gratinen som hovedret med salat til eller bruge den som tilbehør til frikadeller, medisterpølse, koteletter eller andet kød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar