Det er stadig tid for rodfrugter, vinterens gode grønsager
skulle jo gerne spises op. Så er der jo det med at finde på noget nyt.
Rodfrugter bagt i ovnen er stadig lækkert, men ikke hvis man får det hele
tiden. Denne gang var der nogle rødbeder og nogle kartofler, der skulle bruges.
Og efter at have søgt på nettet efter inspiration, blev det til nedenstående
rødbede- og kartoffelgratin.
Rødbede- og kartoffelgratin
(2 personer)
200 g kartofler
200 g rødbede
1 lille løg
2 æg
salt, peber
timian
½ dl mælk
2 spsk mel
Tilbehør:
blå ost
lidt mælk
Kartofler og rødbeder skrælles og rives groft. Løget hakkes
fint. Rødbeder, kartofler og løg kommes i en skål. Æggene røres i sammen med
krydderier. Til sidst røres mælk og mel i. Et ovnfast fad smøres og
grønsagsmassen kommes i fadet. Gratinen bager derefter i ovnen i ca. 50
minutter ved 200 grader. Kom lidt stanniol over, hvis gratinen begynder at
blive for mørk. Rør lidt blå ost med lidt mælk til en god tyk sovs og server
den til gratinen. Du kan spise gratinen som hovedret med salat til eller bruge
den som tilbehør til frikadeller, medisterpølse, koteletter eller andet kød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar