onsdag den 27. april 2016

Cremet græskarsalat

Dagens lækre salat har jeg fundet i Maria Engbjergs bog ”Geniale Grøntsager fra Vanløse Blues”. Endnu en ny kogebog med masser af lækre opskrifter med mange grønsager. Dem kan jeg ikke få for mange af! Jeg spiste røget makrel til salaten, det passede fint sammen.




Cremet græskarsalat (min version)
(1 person)
150 g græskar
100 g blomkål
50 g squash
saften af en halv appelsin
1 bdt persille
stødt koriander
stødt spidskommen
en lille håndfuld saltede jordnødder
olivenolie
salt, peber
Fjern kernerne i græskarret og skræl det. Skær græskarkødet ud i små tern. Vend 2/3 med olie og salt og læg dem på en bageplade. Læg den sidste tredjedel græskartern på en anden bageplade. Sæt begge plader i ovnen, den største portion øverst. Bag begge plader ved 200 grader i 20 minutter. Derefter tages den øverste plade ud og den nederste plade bages endnu 15 minutter.
Kom den lille portion græskar i en skål sammen med appelsinsaft, spidskommen, koriander, salt og peber. Blend det hele til en fin pure.
Del blomkålen i buketter og skær dem i mindre stykker. Skær squashen i tynde skiver. Vend blomkål og squash med græskarpureen. Anret derefter salaten med bagte græskartern, hakket persille og jordnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar