torsdag den 14. april 2016

Lækker citronlimekage med hvid chokolade og marcipan

Selvfølgelig skulle der også kage på bordet, da jeg sidste søndag holdt fødselsdag for mine veninder. Hos Odense marcipan  fandt jeg opskriften på en rigtig lækker limekage, der dog i mit tilfælde gik hen og blev til en rigtig lækker citronlimekage, da jeg ikke kunne få fat i økologiske limefrugter. Faktisk er det næsten mere konfekt end kage. Mums, den blev god.






Citronkage med hvid chokolade og marcipan
(8 personer)
250 g smør
1 citron
1 lime
200 g hvid chokolade
100 g marcipan
4 æg
2 dl sukker
2 spsk hvedemel
Mascarponecreme:
1 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
200 g blåbær

Beklæd en stor springform med bagepapir. Smør evt. papiret med lidt smør. Smelt de 250 g smør ved middel varme. Riv skallen af den økologiske citron. Pres saften af såvel citron som limefrugt. Rør citronskal- og saft samt limesaft i det smeltede smør. Hak chokoladen groft og riv marcipanen fint. Bland de to dele i en skål. Hæld smørblandinge ad to omgange i smørblandingen, mens der røres. Rør det hele sammen til en ensartet masse. Pisk æg og sukker skummende og rør det i smør-chokoladeblandingen. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen. Fyld dejen i bageformen og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter. Begynder den at blive for mørk, lægger du stanniol over. Køl kagen i formen og stil den i køleskabet, evt. til næste dag. Til mascarponecremen piskes mascarpone, sukker, vaniljesukker og fløde sammen i en skål til en luftig creme. Serveres til kagen sammen med blåbær.

Note: Meget lækker fedtet kage med dejlig frisk smag af citron

Ingen kommentarer:

Send en kommentar