Selvfølgelig skulle der også kage på bordet, da jeg sidste
søndag holdt fødselsdag for mine veninder. Hos Odense marcipan fandt jeg
opskriften på en rigtig lækker limekage, der dog i mit tilfælde gik hen og blev
til en rigtig lækker citronlimekage, da jeg ikke kunne få fat i økologiske
limefrugter. Faktisk er det næsten mere konfekt end kage. Mums, den blev god.
Citronkage med hvid chokolade og marcipan
(8 personer)
250 g smør
1 citron
1 lime
200 g hvid chokolade
100 g marcipan
4 æg
2 dl sukker
2 spsk hvedemel
Mascarponecreme:
1 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
200 g blåbær
Beklæd en stor springform med bagepapir. Smør evt. papiret
med lidt smør. Smelt de 250 g smør ved middel varme. Riv skallen af den
økologiske citron. Pres saften af såvel citron som limefrugt. Rør citronskal-
og saft samt limesaft i det smeltede smør. Hak chokoladen groft og riv
marcipanen fint. Bland de to dele i en skål. Hæld smørblandinge ad to omgange i
smørblandingen, mens der røres. Rør det hele sammen til en ensartet masse. Pisk
æg og sukker skummende og rør det i smør-chokoladeblandingen. Tilsæt hvedemel
og rør det hele godt sammen. Fyld dejen i bageformen og bag kagen midt i ovnen
ved 200 grader i ca. 50 minutter. Begynder den at blive for mørk, lægger du stanniol
over. Køl kagen i formen og stil den i køleskabet, evt. til næste dag. Til
mascarponecremen piskes mascarpone, sukker, vaniljesukker og fløde sammen i en
skål til en luftig creme. Serveres til kagen sammen med blåbær.
Note: Meget lækker fedtet kage med dejlig frisk smag af citron
Ingen kommentarer:
Send en kommentar