For mig hører græskar mest efteråret til, tænk bare på Halloween. Men i kasserne fra Aarstiderne er der blevet ved med at dukke græskar op hele vinteren, ja selv nu er de med. Ikke at der gør noget, jeg kan godt lide græskar og de har mange anvendelsesmuligheder uanset om det er hokkaido, butternutsquash eller andre slags.
Dagens opskrift fulgte med græskarret i en af kasserne fra Aarstiderne. Den så
spændende ud, så den måtte jeg prøve. Jeg ændrede dog noget ved den oprindelige
opskrift undervej.
Ravioli med græskar, bacon og pesto
(2 personer)
150 g bacon
½ græskar
1 rødløg
½ squash
½ citron, saft og skal
hvidløg
½ glas grøn pesto
1 pakke ravioli, jeg brugte en med spinat og ost
olivenolie, salt, peber
persille
Start med at stege baconternene på panden til de bliver
sprøde og gyldne. Imens hakkes løget fint og græskarret skæres i mindre
tern. Den almindelige squash skæres ligeledes i tern. Når baconternene er
færdigstegt, lægges de på et stykke køkkenrulle. Tør panden af med køkkenrulle,
tilsæt lidt olivenolie og steg græskar-ternene møre. Tilsæt rødløg og
lad det svitse fem minutter. Tilsæt de grønne squashtern og lad dem svitse
yderligere et par minutter. Tilsæt finthakket hvidløg, citronskal og
citronsaft. Smag til med salt og peber. Kog ravioliene efter anvisningen på
pakken. Bland bacon i grønsagerne sammen med pesto. Server grønsager- og
baconmiks til ravioliene og server resten af pestoen til. Drys evt. med hakket persille.
Note:
Det blev en ret lækker ret, synes jeg. Græskar og
bacon klæder hinanden rigtig godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar