Her på falderebet til juledagene med al den lækre, men ikke altid så sunde mad, får I lige en sidste god kødfri salat. Måske kan I nå at lave den, inden I går ombord i julesulet. Måske vil det lige være det I har lyst til, når juledagene er overstået.
Opskriften er inspireret af en opskrift som jeg havde set hos Becauseitmatters
Og så må I alle have en rigtig dejlig jul med masser af god mad uanset om I til flæskesteg og and eller hellere kaster jer over lækre grønne salater.
Lun salat med rodselleri, linser, æble og nødder
(2 personer)
250 g rodselleri uden skræl
olivenolie
100 g grønne linser
1 laubærblad
timian
1 æble
en håndfuld hasselnødder
olivenolie
nøddebalsamico
citronsaft
salt, peber
hakket persille
Skær rodsellerien ud i små tern og vend dem i olie. Bag dem
i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Kom linserne i en gryde med vand, laurbærblade og timian og
kog dem 15-20 minutter. Tag gryden af varmen og lad dem afkøle lidt. Vend
selleriternene i.
Rør olivenolie, balsamico, citronsaft og salt og peber
sammen til en dressing. Hæld dressingen ned til linser og selleri og vend det
hele rundt sammen med persillen.
Skær æblet i tern. Fordel linser og selleri på en tallerken. Drys æbletern og nødder
over og server. Server evt. brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar