Ganske almindelige gammeldags kartofler er virkelig ikke
noget, som jeg spiser meget af. Men nogle gange får jeg økologiske kartofler i
min kasse fra Aarstiderne og så skal der selvfølgelig findes på noget med
kartofler.
Denne gang fandt jeg en opskrift hos Maden i mit liv på cremet kartoffelfad med forårsløg og ost. Det var nok det
der med ”cremet” jeg faldt for, cremet er altid godt også sammen med kartofler.
Og det blev faktisk en rigtig fin
lille lækker kartoffelret ud af, som man enten kan spise som grøn hovedret med salat
til eller bruge som tilbehør til kød.
Cremet kartoffelfad med forårsløg
og ost
(2 personer)
400-500 g kogte kartofler
1 bdt forårsløg, skåret i tynde
ringe
2½ dl cremefraiche
75 g revet ost
1 spsk sød eller stærk paprika
efter smag
salt, peber
Skær de kogte kartofler i tern.
Kom cremefraichen i en skål, tilsæt halvdelen af osten samt paprika, salt og
peber. Rør det sammen. Tilsæt kartoffeltern og forårsløg og bland det hele
forsigtigt, men godt.
Fordel blandingen i et smurt
ildfast fad og drys med resten af osten. Sæt fadet i ovnen og bag det 20-25
minutter til toppen er gylden og osten smeltet. Server med lidt hakket
forårsløg på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar