En god marinade gør altså et eller andet ved et stykke kød.
Her er det kyllingelår, som er blevet marineret med appelsin og honning og det
giver en rigtig dejlig smag til kyllingen.
Som tilbehør lavede jeg en salat med appelsiner og rødkål. Selvom vi er i december, synes jeg ikke at salaten skulle værealt for juleagtig. Derfor kom jeg et par avocadoer i samt
røgede mandler. Det blev der en rigtig god salat ud af.
Appelsinmarinerede kyllingelår or rødkålssalat med appelsin
og avocado
(2 personer)
2 hele kyllingelår med over- og underlår eller 4 overlår
honning
skal og saft af en appelsin
salt, peber
Salat:
rødkål
lidt rødløg
2 appelsiner
1-2 avocadoer
en håndfuld røgede mandler
dressing:
appelsinsaft
olivenolie
balsamico
salt, peber
Hvis marinaden skal
nå at virke ordentligt på kødet, skal kødet gerne marineres dagen før
det skal bruges. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i et
ovnfast fad. Vend kyllingestykkerne rundt et par gange i marinaden. Sæt fadet i
køleskabet og lade det står til næste dag.
Steg kyllingestykkerne i ovnen. Jeg brugte hele lår og de
fik knapt en time på 175 grader.
Til salaten snittes rødkålen fint. Hæld evt. noget kogende
vand over kålen og lad det afkøle. Så bliver kålen knap så hård. Skær et par
skiver af rødløget og hak det fint. Kom det i rødkålen.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den i
salaten. Vend appelsinstykker, avocadostykker og mandler i salaten og server
den som tilbehør til kyllingen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar