søndag den 3. december 2017

Appelsinmarinerede kyllingelår og rødkålssalat med appelsin og avocado

En god marinade gør altså et eller andet ved et stykke kød. Her er det kyllingelår, som er blevet marineret med appelsin og honning og det giver en rigtig dejlig smag til kyllingen.

Som tilbehør lavede jeg en salat med appelsiner og rødkål. Selvom vi er i december, synes jeg ikke at salaten skulle værealt for juleagtig. Derfor kom jeg et par avocadoer i samt røgede mandler. Det blev der en rigtig god salat ud af.





Appelsinmarinerede kyllingelår or rødkålssalat med appelsin og avocado
(2 personer)
2 hele kyllingelår med over- og underlår eller 4 overlår
honning
skal og saft af en appelsin
salt, peber

Salat:
rødkål
lidt rødløg
2 appelsiner
1-2 avocadoer
en håndfuld røgede mandler
dressing:
appelsinsaft
olivenolie
balsamico
salt, peber

Hvis marinaden skal  nå at virke ordentligt på kødet, skal kødet gerne marineres dagen før det skal bruges. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i et ovnfast fad. Vend kyllingestykkerne rundt et par gange i marinaden. Sæt fadet i køleskabet og lade det står til næste dag.

Steg kyllingestykkerne i ovnen. Jeg brugte hele lår og de fik knapt en time på 175 grader.

Til salaten snittes rødkålen fint. Hæld evt. noget kogende vand over kålen og lad det afkøle. Så bliver kålen knap så hård. Skær et par skiver af rødløget og hak det fint. Kom det i rødkålen.

Del appelsinerne i to og pres den ene halve appelsin. Det skal bruges til dressingen. Skær resten af appelsinkødet i små stykker. Skær avocadoen i mindre tern. Hak mandlerne groft.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten. Vend appelsinstykker, avocadostykker og mandler i salaten og server den som tilbehør til kyllingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar