Det regner, der blæser, det er koldt og mørkt. Måske ikke ligefrem vejr til salater. Men hvis det nu er salat man har lyst til, så kan man jo lave en lun en af slagsen. Som denne vintersalat med hokkaidogræskar, perlespelt og rødkål.
Du kan spise salaten som hovedret eller bruge den som tilbehør.
Lun farverig vintersalat med græskar, korn, kål og løg
(2 personer)
½ hokkaido-græskar
olivenolie
salt
1 rødløg
1 dl perlespelt
200 g rødkål
en håndfuld græskarkerner
dressing:
olivenolie
balsamico
sirup
sennep
salt, peber
Rens græskarret. Skær græskarret i både og vend dem i olie
og salt. Skær rødløget i mindre både og vend også dem i olie og salt. Læg det
hele på en bageplade og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Snit rødkålen
fint og vend den snittede kål i spelten, når den er færdigkogt. Pisk dressingen
sammen af alle ingredienser og hæld den over spelt og kål. Vend rundt.
Rist græskarkernerne på en varm pande, til de bliver sprøde.
Skær de bagte græskar i tern. Anret spelt- og kålblandingen
på en tallerken. Kom græskartern oven på sammen med de bagte løg. Drys med
bagte græskarkerner.
Hvis du synes salaten trænger til lidt mere syre, så dryp
lidt citronsaft over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar