torsdag den 7. december 2017

Lun og farverig vintersalat med græskar, korn, kål og løg

Det regner, der blæser, det er koldt og mørkt. Måske ikke ligefrem vejr til salater. Men hvis det nu er salat man har lyst til, så kan man jo lave en lun en af slagsen. Som denne vintersalat med hokkaidogræskar, perlespelt og rødkål. 

Du kan spise salaten som hovedret eller bruge den som tilbehør.





Lun farverig vintersalat med græskar, korn, kål og løg
(2 personer)
½ hokkaido-græskar
olivenolie
salt
1 rødløg
1 dl perlespelt
200 g rødkål
en håndfuld græskarkerner
dressing:
olivenolie
balsamico
sirup
sennep
salt, peber

Rens græskarret. Skær græskarret i både og vend dem i olie og salt. Skær rødløget i mindre både og vend også dem i olie og salt. Læg det hele på en bageplade og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Snit rødkålen fint og vend den snittede kål i spelten, når den er færdigkogt. Pisk dressingen sammen af alle ingredienser og hæld den over spelt og kål. Vend rundt.

Rist græskarkernerne på en varm pande, til de bliver sprøde.

Skær de bagte græskar i tern. Anret spelt- og kålblandingen på en tallerken. Kom græskartern oven på sammen med de bagte løg. Drys med bagte græskarkerner.

Hvis du synes salaten trænger til lidt mere syre, så dryp lidt citronsaft over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar