søndag den 26. august 2012

Gratin med torskerogn


En dåse torskerogn er måske ikke lige det mest inspirerende udgangspunkt for aftensmaden…

…men hvis rognen røres sammen med æg, grønsager og krydderier og det hele kommes i et ildfast fad og derefter bages i ovnen, ja så ender man med at have en lækker let gratin. Både grønsagsfyld og krydderier kan varieres efter egne ønsker. Inspirationen kommer fra en opskrift fra Opskriftsklubben Chefkokken. Kan I huske den? Det var vist tilbage i 70erne og det var noget med at man samlede en masse kort med opskrifter, som stod i en dertil indrettet plastikkasse.

 Først i fad

Og så på tallerkenen sammen med en god salat

Gratin med torskerogn - min version
(4 personer)
1-2 ds torskerogn (400 g)
3 æg
1 dl fintklippet dild
1 dl mælk
salt, peber
3-5 stk forårsløg, finthakket
6 cherrytomater
Mos torskerognen ud i en skål. Skil æggene. Rør rognen med æggeblommer, dild, mælk, salt og peber. Skær tomaterne i terninger og kom dem i sammen med forårsløg. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem i. Smør et ildfast fad og kom æggemassen i. Bages i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Jeg serverede gratinen med en salat af kogte kartofler, broccoli og hasselnødder vendt med en dressing af citronolie, citronsaft, hvidvinseddike, salt, peber og lidt citrontimian.

Note: Jeg havde helt glemt denne opskrift. Men jeg synes faktisk at gratinen blev ret god og det kunne være sjovt at eksperimentere med forskellige grønsager og krydderier. Så den skal laves igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar