søndag den 19. november 2017

Kål, kylling og porrer - thaistyle

Hvidkål, porrer og kylling – tre ingredienser som jo egentlig er meget danske og vinteragtige. Kan man nu lave noget, der er lidt anderledes med det – gerne med inspiration fra den store verden?

Svaret er ja, så absolut. Jeg fandt nemlig opskriften på denne meget lækre thai-inspirerede ret hos 
Sæson. Her får kylling, kål og porrer følgeskab af så eksotiske ting som kokosmælk, grøn karrypasta og ingefær. Mums det blev rigtig lækkert.





Kål, kylling og porrer – thaistyle
(2 personer)
100 g champignon
1 porre
100 g hvidkål
olivenolie
1 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk grøn karrypasta
200 g kyllingekød i strimler eller tern – du kan bruge fersk kød eller en rest stegt eller kogt kød
½ dåse kokosmælk
1 dl bouillon
fiskesauce
limesaft
jordnødder
koriander

Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skyl porren og skær den i skiver. Snit kålen fint. Varm olien i en stor stegegryde og tilsæt karrypasta, presset hvidløg og fintsnittet ingefær. Vend godt rundt. 

Bruger du fersk kyllingekød, kommer du det i nu. Vend det hele godt rundt til eventuelle kyllingestykker er brunet. 

Tilsæt grønsagerne og steg yderligere fem minutter ved god varme. Tilsæt kokosmælk og bouillon og hvis du bruger kogt eller stegt kyllingekød, kommer du det i nu. Lad retten simre under låg 10 minutter.

Smag til med fiskesauce og limesaft og server med ris, jordnødder og frisk koriander.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar