(2 personer)
ca. 100 g nudler
200 g kyllingebryst
½ rød og ½ gul peber
1 rød chili
den grønne top af en stor porre
1½ spsk olie
1 dl grofthakkede cashewnødder
1 spsk fiskesauce
2 spsk soyasauce
1½ spsk citronsaft
1 tsk stødt koriander (da jeg ikke havde frisk koriander)
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af. Skær kyllingen i strimler. Skær peberfrugt og chili i små tern. Skær porretoppen i smalle strimler. Ifølge opskriften skulle man bruge forårsløg, men porren passede fint. Varm olien i en wok eller stor stegepande. Woksteg kyllingen under omrøring, ca. 3 min. Tilsæt nødderne og stødt koriander og steg yderligere 2-3 min. Tilsæt fiskesaucen og rør rundt. Læg kyllinger og nødder over på et fad. Lynsteg grønsagerne i resten af olien 3-4 min. Tilsæt kylling, nødder og nudler. Smag til med citronsaft og soyasauce, evt. sukker.
Dagens salat kom til at bestå af: Finthakket grønkål, groftrevne gulerødder og kakifrugt skåret ud i små tern blandet sammen med en dressing lavet af citronolie blandet med en mager cremefraiche og lidt salt og peber.
På den måde blev måltidet en slags ”Østen (wokretten) møder Norden (grønkålssalaten).”
Uhm, hvor ser det godt ud! :-)
SvarSletJeg er stadig ikke helt gode venner med grønkålen, men jeg håber at blive det en dag, for det er jo super sundt....
Mange hilsner
Birthe
Grønkål kan være en lidt skrap sag, men man kan jo starte med at komme en lille smule i sin salat og i øvrigt hakket det så fint som muligt, så det blander sig godt med de øvrige ingredienser.
SvarSlet