mandag den 6. december 2010

Varm spinatsalat

Jeg elsker jo grønsager – pga. deres smag, deres farver og deres muligheder i madlavningen. Og så er de også sunde. Så ideer til nyt grønsagstilbehør er altid velkomment. I kogebogen ”Spis maven flad” af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell fandt jeg nedenstående opskrift på en varm spinatsalat. Måske ser den lidt snasket ud på billedet, men den smagte godt.


 Varm spinatsalat med tomat og feta (min version)
(2 personer)
300 g frossent spinat
1 rødløg1 fed hvidløg
1 spsk soja
2 spsk olie med citronsmag
3 tomater
2 spsk kapers
½ tsk spidskommen
salt, peber
50 g feta
40 g hakkede nødder

Det er bedst hvis spinaten er tøet lidt op, inden den bruges, så der kan presses lidt væde ud af den. Skal det gå hurtigt, kan man ligge den frosne spinat i en sigte over en gryde med kogende vand, så tør det hurtigt. Løg og hvidløg hakkes og ristes svagt i soja og olie i 1-2 minutter på en pande. Tomaterne skæres i små tern. Spinat, tomat og kapers tilføjes og ristes på panden. Smag til med salt, peber og spidskommen. Serveres med knust feta og hakkede nødder.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar