Jeg har før skrevet om en opskrift fra den gamle 80’er kogebog ”Cranks grønne kogebog” (Det var opskriften på "Grønsager med krumme". Du kan se opskriften her). Denne gang brugte jeg en anden opskrift, som også har fulgt mig gennem alle årene og som er blevet taget frem en gang imellem. Det er en vegetarret med pasta, ost og grønsager. Man kan variere mængden af ost, efter hvor stor en ostespiser man er, men hjemme hos os elsker vi ost i maden, så der kommer rigeligt med ost i.
Pasta med ost og grønsager – min version
(2 personer)
125 g gulerødder
125 g courgette
50 g løg
120 g fuldkornspasta
2 dl grønsagsbouillon
25 g smør
25 g fuldkornsmel
mælk
100 g reven ost
salt, peber
Snit grønsagerne fint. Kog pastaen i letsaltet vand, til den lige netop er mør. Hæld den i en sigte. Kom grønsagerne i en gryde med bouillon. Man kan evt. svitse dem i lidt olie først. Lad dem koge op og derefter skal de simre ca. 5 minutter. Læg grønsagerne i en sigte, men gem bouillonen. Tilsæt mælk til bouillonen, så der er 3 dl i alt. Lav en opbagning med smør og mel og hæld bouillonen i under omrøring, lad den koge igennem nogle minutter. Tag gryden af varmen og rør 50 g ost i, smag til. Kom pasta og grønsager i saucen og hæld det i et ildfast fad. Drys med resten af osten og sæt fadet under grillen til retten er gylden.
Der er selvfølgelig mulighed for at bruge mange andre slags grønsager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar