søndag den 29. januar 2012

Omelet med lynstegte grønsager

Omeletter kan varieres på mange måder. Her er en med lynstegte grønsager som fyld.

Opskriften på denne omelet fandt jeg i Spis Bedre nr. 1 2012. Jeg lavede dog lidt om, tilføjede nogle flere grønsager og brugte solsikkekerner i stedet for græskarkerner.

Omelet med lynstegte grønsager – min version
(2 personer)
2 spsk solsikkekerner (eller græskarkerner)
4 æg
salt, peber
ca. 3 spsk olie eller smør
100 g spidskål
1 porre
1 stor gulerod
citronsaft
sukker
75 g fetaost
timian
Rist solsikkekernerne på en pande til de bliver gyldne. Læg dem på en tallerken. Porren skylles og snittes fint. Guleroden rives groft. Spidskålen snittes fint. Æggene piskes sammen i en skål og krydres med salt og peber. Olie varmes på panden og æggemassen hældes på. Lad omeletten stivne helt. Lidt olie varmes på en anden pande og grønsagerne svitses heri. Drys sukker på grønsagerne og smag til med citronsaft og timian. Læg omeletten på et fad og top med grønsager, salatost og solsikkekerner. Dagens salat samt brød kan serveres til.

Grønsagerne fik en god smag af citron og timian. Alt i alt en dejlig let og billig hverdagsret..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar