tirsdag den 3. januar 2012

Det Store Karamelsnegleprojekt III

Dag 3
Så kom den store dag, hvor vi skulle smage frugten af vores anstrengelser! Men først skulle vi jo lige have gjort sneglene færdige. Og igen var der masser af opgaver, inden man nåede til vejs ende.

Der rulles

Vi startede med at tage smørret ud af køleskabet. Det skal stadig være koldt, men man skal kunne arbejde med det. Herfra var opskriften ikke helt nem at følge, så vi gjorde, hvad vi fandt bedst. Smørret blev delt i fire stykker som blev lagt mellem to stykker bagepapir og blev rullet ud til en tykkelse på ca. 1 cm. Så blev dejen rullet til et rektangel på ca. 20x40 cm. Smørret blev lagt på den midterste tredjedel og de to andre tredjedele lagt henover på skift. Kanterne blev klemt godt sammen, for at holde smørret inde. Så rullede vi forsigtigt dejen ud til et rektangel, størrelsen afhænger lidt af mængden af dej. Vi fik det rullet ud til ca. 20x50. Så foldede vi dejen tredelt, ligesom når man folder et brev tre gange til en konvolut. Dejen kom i en plasticpose og blev lagt i køleskabet 20 minutter for at hvile.

Imens gjorde vi cremen klar. Vi måtte jo gøre noget ved vores sjove cremeklat, da den i hvert fald ikke egnede sig til at smøre ud over dejen. Så vi endte med at røre den op med mælk, til den fik en mere cremeagtig konsistens. Derefter satte vi den i køleskabet igen, klar til brug.

Så fat i dejen igen, rulle ud i et rektangel, folde sammen tredelt og ind i køleskabet igen. Det er vigtigt, at man vender dejen 90 grader hver gang man tager den ud til rulning, så man hele tiden folder modsat forrige gang. Tre gange i alt skal dejen rulles ud, foldes sammen og have et hvil på 20 minutter. I hvilepause nummer to fandt vi karamellen frem, lagde den i en plasticpose på et spækbræt og fik givet den en ordentlig tur med kødhammeren, så den blev knust i passende størrelse d.v.s. som store brødkrummer.


Der smøres

Så var vi efterhånden nået til selve fremstillingen af sneglene. Ifølge bogen skulle de være dobbelte, men vi valgte at lave almindelige snegle, da vi synes, det passede bedst til vores behov. Dejen blev delt i to og hver del rullet ud til et rektangel. Derefter skulle de to plader hvile i køleskabet 10 minutter. Derefter tog vi første stykke ud og lagde det på bordet. Halvdelen af cremen blev smurt ud over dejen og derefter dryssede vi med mandelkaramel. Gem evt. noget af karamelkrymlet til at pynte sneglene med. Så rullede vi dejen stramt sammen på den lange led. Rullen blev pakket ind i bagepapir og lagt i køleskabet. Derefter blev anden rulle lavet på samme måde. Da rullerne havde hvilet i 20 minutter, blev de taget ud og skåret i skiver på ca. 1,5 cm. Hver snegl blev lagt på en bageplade med bagepapir med god plads imellem. Et let fugtigt viskestykke blev lagt over og så skulle de hæve ca. 1½-2 timer. (Hvis viskestykket bliver tørt, skal det fugtes igen)
Klar til hævning

Nu var det efterhånden virkelig spændende med de snegle, og skulle jeg desværre afsted på arbejde til en eftermiddagsvagt. Så Datteren måtte klare bagningen alene. Ovnen blev tændt på 240 grader. Sneglene blev penslet med æg og drysset med lidt karamelkrymmel. Når man sætter sneglene i ovnen, sættes temperaturen ned til 190 grader og de bager derefter ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Mums - klar til at spise

Hvordan smagte de så, de karamelsnegle efter alt det arbejde, er I sikkert spændte på at høre. Min datter sendte mig en SMS på arbejdet, hvor hun kort og godt skrev: Mums. Og jo, de er rigtig lækre og sprøde og har en dejlig smag. Meeeen om de virkelig er gode, at vi kaster os ud i så stort et arbejde en anden gang, det må vi vist lige overveje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar