Et eksperiment med rabarber.
Det er jo rabarbertid nu og jeg fik lyst til at
eksperimentere med rabarber i det salte køkken. Man serverer jo ofte
rabarberkompot til forskellige former for kød om sommeren, men hvorfor ikke
prøve at blande tingene på en ny måde. Jeg havde gået og tænkt på, at det snart
var tid til a t lave et farsbrød (det er jo altid godt med mad til to dage) og
så kunne det jo være sjovt at kombinere farsbrød og rabarberkompot. Så det gjorde jeg. Jeg var lidt forsigtig med mit eksperiment, da jeg
ikke viste helt, hvordan det ville komme til at virke. Hvor meget sukker kunne
jeg komme i rabarberkompotten? Ville kompotten lige så stille flyde ud af
farsbrødet og blive til sovs? Hvilke krydderier skulle jeg krydre farsbrødet med?
Jo, der var nok at tænke over.
Farsbrød med rabarber
(4 personer eller 2 personer i 2 dage)
lidt brun farin
1 æg
3 spsk mel
1 stor teske sennep
1 revet løg
lidt timian
salt, peber
Rabarberne skæres ud i små stykker og koges i en gryde med
lidt vand indtil de er kogt ud. Kompotten smages til med farin indtil man
synes, at den smager rigtigt. Jeg ville godt give kompotten lidt sødme, uden at
den skulle blive for sød. Farsen røres med æg, mel, sennep og krydderier og
bouillon tilsættes til farsen bliver lind. Bred farsen ud på et stykke
bagepapir og smør rabarberkompotten ud over. Rul farsen sammen som en roulade
og læg farsbrødet i et smurt ildfast fad. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45
minutter. Lad den hvile 5-10 minutter inden du skærer af den. Som tilbehør fik
vi ovnbagte kartofler, der blev vendt i persille, da de var færdige i ovnen
samt dagens salat.
Note:
Første forsøg blev ikke den helt store fantastiske
stjerneopskrift på madhimlen. Men mindre kan jo også gøre det. Der blev et
dejligt saftigt farsbrød ud af det og noget af kompotten blev også i farsbrødet
og gav lidt syrlig smag til kødet. Det smagte nu ikke så meget igennem, men man
kunne godt fornemme smagen. De rabarber jeg brugte var ret grønne, så kompotten
og dermed fyldet blev derfor nærmest grønbrunt og ikke så tydeligt i
farsbrødet. Det havde ellers været flot med den røde farve. Men det var et
sjovt eksperiment og måske arbejder jeg videre med ideen en anden gang.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar