Ingen fødselsdag uden en kage.
Da jeg skulle finde en kageopskrift til min fødselsdag,
faldt jeg over en mandelkage med chokoladecreme og friske bær i nyeste nummer
af ”Spis Bedre”. Den lavede jeg ikke, men jeg brugte den som inspiration til
min egen udgave med marcipan, hvid chokolade, græsk yoghurt og blåbær.
Marcipan- og chokoladekage med blåbæryoghurttopping
(Antal stykker 20-25)
3 æg
1½ tsk bagepulver
græsk yoghurt (jeg fik desværre ikke målt op)
revet citronskal
blåbærsyltetøj
Sæt ovnen på 175 grader. Brun smørret til det får farve og
dufter nøddeagtigt. Lad det afkøle. Riv marcipanen fint og hak chokoladen
groft. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel og bagepulver. Rør smør og mælk i
æggemassen sammen med marcipan og hakket chokolade. Tilsæt mel og bagepulver og
rør til en glat dej. Hæld dejen i en smurt randform (1½ l). Sørg for at den er
godt smurt. Jeg troede, at jeg havde smurt min godt nok, men alligevel gik
kagen i stykker, da den skulle ud – øv. Bag kagen midt i ovnen i ca. 35
minutter til den er gennembagt. Til toppingen startede jeg med at give
blåbærrene et hurtigt opkog og lade dem køle af. Al den snak om frosne bær og bakterier
gør, at man bliver lidt forsigtig. Ved serveringen skæres kagen i skiver der
lægges på en tallerken. Blåbærrene røres i yoghurten, der smages til med
citronskal og derefter lægges en klat af denne topping på hver kageskive. Som
dekoration kan man bruge en klat blåbærsyltetøj.
Note: Lækre kager, nemme at lave og med mulighed for mange
variationer. Kagen kan bages dagen i forvejen, så er det hurtigt og nemt at
gøre kagerne klar, når gæsterne kommer.
Ej, hvor ser det godt ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe