Broccoli og pasta, et makkerpar jeg nok aldrig bliver træt
af.
Her er de blandet i en god grøn hverdagsgratin, der er nem
og hurtig at lave. Opskriften har jeg fundet på viskalspise.dk. Jeg har stort
set fulgt opskriften, den eneste tilføjelse var en gang revet ost.
Pastagratin med tomat og broccoli
(2 personer)
salt, peber
1 ds hakkede tomater
½ fed hvidløg
1 skive fuldkornstoastbrød
1 spsk olie
Start med at koge pastaen efter anvisningen på pakken. Når
den er kogt hældes den i en sigte, så den kan afdryppe. Sæt ovnen på 200
grader. Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Lad den koge op, mens du rører, så
sovsen ikke klumper. Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du
rører. Lad sovsen simre og rør endnu 4-5 minutter. Smag til med salt og peber.
Smør et ildfast fad, kom lidt tomatsovs i bunden og den kogte pasta oven på.
Rør det finthakkede hvidløg i resten af tomaterne og kom dem i fadet sammen med
broccolien. Bland det hele med pastaen. Hæld sovsen over og drys med revet ost.
Smuldr eller riv brødet ned i en skål, vend det med lidt olie og drys det over
retten. Bages i ovnen ca. 30 minutter. Serveres med dagens salat.
Note: Det smuldrede brød vendt i olie giver et dejligt
sprødt bid til retten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar