Jeg har fået en lejlighed i Kolding…
…fra 1. august. Det har et stykke tid været mit ønske at
flytte derned, da mine forældre bor der og min søster bor i Sønderjylland. Så
nu bliver der mulighed for at se mere til familien i fremtiden, det glæder jeg
mig til. Den gode nyhed skulle fejres med en kage her i weekenden og jeg valgte at lave en rabarbertærte. Jeg
fandt en god en hos Femina og fordi det var en særlig anledning blev den
serveret sammen med en lækker vaniljeis.
Rabarbertærte med marcipan
2 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
4-5 spsk rørsukker
Pisk æg og sukker godt. Rør smøret i lidt ad gangen. Bland
hvedemel, kokosmel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i dejen.
Vend til sidst marcipanstykkerne og 1/3 af rababerstykkerne i dejen. Fordel
dejen i en smurt springform eller en tærtebund med løs bund. Læg resten af
rabarberstykkerne oven på dejen og tryk dem lidt ned. Drys rørsukker over. Bag
kagen midt i ovnen ved 170 grader i 30-35 minutter. Her må tilføjes at min kage
ikke var klar efter 35 min, og den endte med at få 20 minutter mere før den kunne klare
strikkepindetesten*. Servers lun sammen med en god vaniljeis eller
cremefraiche.
Note: På sådan en kedelig gråvejrsweekend var en lækker
sommerlig kage mere end velkommen!
*Strikkepindetesten:
En strikkepind stikkes ned i kagen. Hvis der hænger dej ved
og strikkepinden er kold, er kagen ikke bagt færdig. Først når dejen ikke
længere hænger ved og strikkepinden bliver varm, er kagen færdigbagt. Godt
gammelt husmodertrick.
Den kage er SÅ god! Har bagt den flere gange, og den er et hit hver gang! Tillykke med lejligheden, jeg gad også godt være tættere på min familie :-)
SvarSletHej Karen,
SletDen er nemlig bare god, jeg har også set den andre steder i blogland. Og tak.
Anne