Dejlig græskinspireret auberginegratin med bulgur.
I bogen ”Sundhed, saft og kraft hele livet” fandt jeg en
opskrift på en auberginegratin med bulgur, og da jeg dels ledte efter ugens
vegetarret og dels havde en aubergine liggende fra sidste uges kasse fra
Aarstiderne, var det oplagt at kaste sig ud i en auberginegratin. Jeg ændrede
lidt på min udgave i forhold til den i bogen.
Auberginegratinen - (næsten) lige kommet ud af ovnen
Auberginegratin med bulgur – min version
(2 personer)
1 lille aubergine
chiliolie
1 bouillonterning
2 store tomater
salt, peber
oregano
timian
basilikum
Auberginen skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med salt. Når
skiverne har stået en halv time skylles de og pensles med chiliolie. Steges
derefter på panden til de får farve og bliver bløde. Kog bulguren i vand tilsat
bouillon efter anvisningen på pakken. Tilføj krydderier mens bulguren koger. Tomaterne
skæres i skiver og det samme gælder for salatosten. Et ildfast fad smøres med
olie og heri lægges først bulguren, derefter aubergineskiver og tomatskiver.
Salatosten lægges på øverst og der drysses med krydderier. Fadet sættes i ovnen
ca. 20 minutter ved 200 grader. Et dejligt let måltid der serveres med dagens
salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar