Ja, jeg beklager meget, men nu blev det til tærte igen.
Men hvorfor skulle jeg egentlig beklage det, når nu tærte er en favoritret, som kan
tilberedes på utallige måder og som kan bruges til Stop-spild-af-mad.
Tærtebunden blev denne gang lavet med bl.a. peanutbutter, en ide jeg havde set
hos Kødløs fredag. Og som fyld blev der brugt rester af kartofler og purløg.
Der var dog også købt nyt ind, nemlig skinke, squash og hytteost med løg.
Tærte med skinke, squash og kartofler
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
½ dl vand
lidt salt
1 squash
1 fed hvidløg
lidt olie
2 æg
Først laves tærtebunden. De to slags mel blandes i en skål
og smørret hakkes i sammen med peanutbutter. Til sidst tilsættes vand, til den
hænger sammen. Kan også laves på foodprocessoren, sådan som jeg plejer. Stilles
køligt ca. 15 minutter. Kartofler og squash skæres ud i tern. Jeg vendte
squashternene i lidt olie og finthakket hvidløg på panden for at give dem lidt
smag. En tærteform smøres godt og tærtedejen rulles ud og lægges i fadet. Prik
huller med en gaffel, så dejen ikke buler. Bag tærten 10 minutter ved 200
grader. Pisk hytteost med æg, purløg, salt og peber. Efter 10 minutter tages
tærten ud og squash- og kartoffeltern kommes i. Osteæggemassen hældes over og
tærten bages færdig i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Serranoskinken
steges i lidt olie på panden, så den bliver sprød. Når tærten er færdigbagt
serveres den med skinken ovenpå og en god salat til.
Note: Lækker tærte. Den blev lidt løs i det, måske fordi
smørret jeg havde brugt, var blevet for blødt. Om den peanutbutter jeg havde
kommet i dejen gjorde nogen forskel smagsmæssigt, er svært at sige. Måske skal
jeg prøve at komme mere i næste gang.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar