...fik jeg lyst til at bage en kage. Og det måtte så blive ud fra de forhåndenværende ingrediensers princip. Det blev til en slags frugtkage med Tosca-topping. Den blev dejlig fugtig og egnede sig fint til at tage med på tur.
Sommerhuskage
125 g smør
100 g sukker
1 moden banan
2 æg
1½ tsk bagepulver
1½ æble
200 g hvedemel
50 g smør
50 g sukker
½ spsk mel
1 spsk mælk
100 g mandelflager
Blødgjort smør og sukker røres sammen. Bananen skæres i tern og moses i massen. Æggene røre i et ad gangen. Rør godt efter hvert æg. Æblerne skrælles og skæres i små tern og røres i dejen. Bagepulver sigtes sammen med mel og røres i dejen. Rør det hele ensartet. Dejen hældes i en smurt form – lille bradepande eller springform, Bages ved 180 grader i 45 minutter. Til toppingen blandes smør, sukker, mel, mælk og mandelflager i en gryde og det hele opvarmes til kogepunktet. 10 minutter før kagen er færdig kommes Tosca-massen på kagen, så den kan bage med de sidste 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar