…man kan også komme skinke eller bacon i. Men det havde jeg ikke lige den dag, så det blev en vegetarudgave, men det gjorde nu ikke noget. Så blev det bare til to spejlæg i stedet. Jeg brugte retten som hovedret, men man kan også bruge den, som en del af en brunch. Opskriften faldt jeg over i kogebogen ”Lækre opskrifter fri for gluten og mejeriprodukter” af Grace Cheetham.
Æg på spansk maner – min version
(1 person)
2-3 mellemstore kartofler skåret i grove tern
olie
3-4 stk forårsløg
½ rød snackpeber skåret i tern
1 spsk tomatpuré
4 cherrytomater, halverede
1-2 dl grønnsagsbouillon
2 æg
en håndfuld persille, hakket
salt, peber
Opvarm olien på en stegepande og steg kartoffelternene over middel varme i 8-10 minutter til de begynder at blive gyldenbrune. Tag dem af panden. Kom forårsløgene på panden og steg dem 2-3 minutter. Tilsæt tern af peberfrugt og steg yderligere 2-3 minutter. Tilsæt tomatpuré og smag til med salt. Tilsæt tomater og bouillon og lad det koge for svag varme under låg ca. 10 minutter. Rør rundt af og til, tilsæt evt. mere bouillon. Rør persille i. Lav to huller i grønsagsblandingen og slå et æg ud i hver. Læg låg på og steg yderligere 8-10 minutter til æggene er stivnet. Serveres straks med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar