mandag den 24. juni 2013

Spidskålssalat med radiser, valnødder og tomatdressing

Sankt Hans aften lavede jeg middag til mine forældre...

...i deres sommerhus. Det bliver en sommerlig middag med skinke, kartofler bagt i ovnen og en dejlig spidskålssalat med radiser og valnødder, som jeg havde fundet en opskrift på i bogen "Kirstens Skaarups grønne køkken". Var maden ovre i det mere sommerlige, kunne man ikke sige helt det samme om vejret. Og dog blev det alligevel en dejlig aften, måske ikke så lun men stille og uden regn.



Spidkålssalat med radiser, valnødder og tomatdressing
(4 personer)
300 g fintsnittet spidskål
2 bdt radiser skåret i skiver
2 blade grofthakket basilikum
50 g valnødder
Dressing af:
2 solmodne tomater
1 fed knust hvidløg
4 spsk hakket persille
4 spsk hakket basilikum
1 tsk timian
ca. ½ dl valnøddeolie
Spidskål, radiser og basilikumblade blandes sammen med grofthakkede valnødder.Til dressingen skæres tomaterne i tern og puréres med de øvrige ingredienser i en blender. Smages til med salt, peber og en anelse sukker. Serveres med kogt skinke og kartofler, der er halveret, vendt i olie og pesto og bagt i ovnen.

Note: Lækker lidt anderledes dressing, der også vil passe fint til en kartoffelsalat.

Og så til sidst et par stemningsbilleder fra aftenen.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar