søndag den 15. februar 2015

Februar-minestrone

Nøj, hvor er det gråt, koldt og kedeligt...

...vejret altså. Og dog. I går gik jeg en tur sidst på eftermiddagen. En diset sol lagde et sløret solskin ud over landskabet og der var (næsten) helt stille. Rundt omkring i buskene lød forårsagtige fuglefløjt. Så, jo - foråret er på vej. Det ligger derude og venter på, at det bliver det rette tidspunkt. Jeg glæder mig.


Og mens vi venter, kan man jo altid hygge sig med en god varm, fyldig og farverig minestrone. Jeg kalder det en februar-minestrone, for den indeholder lige det jeg havde denne februardag. Minestrone er jo en dejlig alsidig suppe, man kan putte alle mulige ting i (næsten). Rodfrugter der ligger i køleskabet og ser kedelige ud er f.eks meget velegnede.Februar-minestrone
(2 personer 1 dag eller 1 person 2 dage)
125 g kalkunbacon
2 forårsløg
olivenolie
½ l bouillon
1 dåse hakkede tomater
150 g kartofler
100 g gulerod
125 g rodselleri
75 g grønne bønner
½ dåse kidneybeans
1 bdt persille
Herbes de Provence
salt, peber
revet ost
Steg kalkunbacon på en pande til det er gennemstegt og sprødt. Det bliver knap så sprødt som almindelig bacon. Forårsløgene snittes fint og svitses 3-4 minutter i olivenolie i en gryde. Bouillon og dåsetomat tilsættes og koger op. Kartofler, gulerod og selleri skrælles og skæres i tern. Tilsættes til suppen, der nu skal stå og småsimre ca. 15 minutter. Derefter tilsættes grønne bønner snittet i mindre stykker sammen med kidneybeans og finthakket persille. Det hele koger op og suppen er klar til at servere, gerne med revet ost.


2 kommentarer: