Selvom foråret (forhåbentlig)...
...er lige om hjørnet, så er rodfrugtsæsonen ikke forbi endnu. Og derfor er der stadig rodfrugter i kassen fra Aarstiderne. Som f.eks. rødbeder. Og hvad skal man nu lave med dem? Ja, man kan f.eks. laver en rødbedepostej, som den I får opskriften på i dag.
Rødbedepostej
(1 person 2 dage plus pålæg)
400 g rødbeder
1 dl havregryn
1-2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 æg
rosmarin
salt, peber
2 dl skyr
40 g gorgonzola
½ dl olie
Riv rødbederne fint. Knug den
værste væde ud af de revne rødbeder. Rør rødbederne sammen med havregryn, 1 dl
hvedemel, bagepulver, æg og krydderier. Rør skyr med gorgonzola og rør det
derefter i rødbedeblandingen sammen med olie. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis
massen bliver for fugtig. Beklæd en lille rugbrødsform med bagepapir og kom rødbedemassen
i. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Jeg serverede ovnbagte
kartoffelbåde og salat til.
Og næste dag skar jeg resterne af kartoflerne ud og
vendte dem på panden sammen med en rest champignon i skiver samt lidt røget
mørbrad i tern. Og serverede det sammen med et par skiver rødbedepostej og
salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar