fredag den 27. februar 2015

Rødbedepostej


Selvom foråret (forhåbentlig)...

...er lige om hjørnet, så er rodfrugtsæsonen ikke forbi endnu. Og derfor er der stadig rodfrugter i kassen fra Aarstiderne. Som f.eks. rødbeder. Og hvad skal man nu lave med dem? Ja, man kan f.eks. laver en rødbedepostej, som den I får opskriften på i dag.




Rødbedepostej
(1 person 2 dage plus pålæg)
400 g rødbeder
1 dl havregryn
1-2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 æg
rosmarin
salt, peber
2 dl skyr
40 g gorgonzola
½ dl olie

Riv rødbederne fint. Knug den værste væde ud af de revne rødbeder. Rør rødbederne sammen med havregryn, 1 dl hvedemel, bagepulver, æg og krydderier. Rør skyr med gorgonzola og rør det derefter i rødbedeblandingen sammen med olie. Tilsæt evt. mere hvedemel, hvis massen bliver for fugtig. Beklæd en lille rugbrødsform med bagepapir og kom rødbedemassen i. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Jeg serverede ovnbagte kartoffelbåde og salat til. 


Og næste dag skar jeg resterne af kartoflerne ud og vendte dem på panden sammen med en rest champignon i skiver samt lidt røget mørbrad i tern. Og serverede det sammen med et par skiver rødbedepostej og salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar