I går fik I et indlæg...
... der kun handlede om at gå halvmarathon i Odense med DVL. Så i dag skal der mad på bloggen. Når man interesserer sig for madlavning, får man sin inspiration mange steder fra. Og i disse digitale tider er madblogs på nettet en rigtig stor kilde til inspiration. Man finder hurtigt sine yndlingsblogs og en af dem jeg følger med store fornøjelse er Noget i ovnen hos bagenørden . Det er altid sjovt og hyggeligt at besøge hendes blog.
Og det er netop her jeg fandt inspiration til dagens kyllingesauce med pesto og champignon.
(3 personer)
350 g kyllinge- eller hønsefars
olivenolie
1 hakket løg
150 g champignon
½ rød peberfrugt i tern
½ terning bouillon
1 ds tomat
2 spsk pesto – jeg brugte en med chili og hvidløg
50 g flødeost
oregano
salt, peber
Start med at brune kyllingefarsen i en gryde. Tag
kyllingefarsen op af gryden og sæt den til side. Svits så løg og champignon i
en ny omgang olie. Når det er svitses godt tilsættes peberfrugt og der svitses
lidt mere. Men ikke så grønsagerne bliver brune. Kyllingefarsen tilsættes nu
sammen med ds tomater, bouillonterning og ca. 1 dl vand samt krydderier. Lad
det hele koge et kvarters tid. Tilsæt evt. ekstra væde, hvis saucen bliver for
tyk. Rør pestoen i og smag til med krydderier. Tilsæt flødeosten for at gøre
saucen lidt tyk og lækker (man kan også bruge fløde). Bliver saucen for tynd,
kan man tilføje lidt jævning lavet med maizenamel og vand. Kan serveres med
pasta eller ris. Eller som jeg gjorde den dag – med fintstrimlet spidskål
dampet i lidt bouillon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar