mandag den 13. april 2015

Kødsauce med kylling, champignon og pesto

I går fik I et indlæg...

... der kun handlede om at gå halvmarathon i Odense med DVL. Så i dag skal der mad på bloggen. Når man interesserer sig for madlavning, får man sin inspiration mange steder fra. Og i disse digitale tider er madblogs på nettet en rigtig stor kilde til inspiration. Man finder hurtigt sine yndlingsblogs og en af dem jeg følger med store fornøjelse er Noget i ovnen hos bagenørden . Det er altid sjovt og hyggeligt at besøge hendes blog.


Og det er netop her jeg fandt inspiration til dagens kyllingesauce med pesto og champignon.Kyllingekødsauce med pesto og champignon (min version)
(3 personer)
350 g kyllinge- eller hønsefars
olivenolie
1 hakket løg
150 g champignon
½ rød peberfrugt i tern
½ terning bouillon
1 ds tomat
2 spsk pesto – jeg brugte en med chili og hvidløg
50 g flødeost
oregano
salt, peber

Start med at brune kyllingefarsen i en gryde. Tag kyllingefarsen op af gryden og sæt den til side. Svits så løg og champignon i en ny omgang olie. Når det er svitses godt tilsættes peberfrugt og der svitses lidt mere. Men ikke så grønsagerne bliver brune. Kyllingefarsen tilsættes nu sammen med ds tomater, bouillonterning og ca. 1 dl vand samt krydderier. Lad det hele koge et kvarters tid. Tilsæt evt. ekstra væde, hvis saucen bliver for tyk. Rør pestoen i og smag til med krydderier. Tilsæt flødeosten for at gøre saucen lidt tyk og lækker (man kan også bruge fløde). Bliver saucen for tynd, kan man tilføje lidt jævning lavet med maizenamel og vand. Kan serveres med pasta eller ris. Eller som jeg gjorde den dag – med fintstrimlet spidskål dampet i lidt bouillon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar