tirsdag den 7. april 2015

Ramsløgdip og æggekage

I påsken var jeg ude og gå mange ture...

...bl.a var jeg på Trelde Næs ved Fredericia. Og det er helt sikkert det sted jeg kender, hvor der er allerflest ramsløg. Nogle steder i skoven er skovbunden fuldstændig dækket så langt øjet rækker af de friske grønne løglugtende blade. Så når man går der, må man bare have et bundt med hjem.


Men hvad skal ramsløgene så bruges til? Ja, der er jo forskellige muligheder. Denne gang valgte jeg at lave en slags dip. Det blev brugt som tilbehør til en æggekage. Man kunne bruge det til mange andre ting - komme det i en omelet, vende det med hvidkål eller spidskål til en salat, komme det på æggemaden eller skinkemaden, dyppe gulerødder og andre grønsager i, ja mulighederne er mange.

 

Ramsløgdip
1 bdt ramsløg
2 dl kvark (eller skyr)
1 tsk citronolie
salt, peber
Skyl ramsløgene og hak dem fint, evt. i en minihakker. Vend ramsløgene i kvarken sammen med citronolie og krydderier. Og så er den klar til brug.Æggekage med rejer, broccoli og blomkål
(1 person 2 dage eller 2 personer 1 dag)
100 g rejer
75 g blomkål
100 g blomkål
olivenolie
4 æg
½ dl mælk
salt, peber
Del blomkål og broccoli i  små buketter. Rist dem på panden i lidt olivenolie. Tilsæt rejerne og varm det hele igennem. Pisk æggene med mælk, salt og peber. Hæld æggemassen over grønsager og rejer og bag æggekagen på den ene side. Vend den derefter ved hjælp af et stort låg og bag den færdig på den anden side. Serveres med salat og ramsløgdip.

Mangler du mere inspiration, så kan du se en opskrift med pasta og ramsløg her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar