fredag den 17. april 2015

Pølsefad med rodfrugtmos

Det er vel ved at være sidste udkald...

...for rodfrugter. Jeg begynder i hvert fald at drømme om grønsager i den mere lette afdeling som asparges, fennikel, ærter, nye kartofler, rabarber og den slags. Men hvis du nu stadig har nogle gamle rodfrugter liggende, som trænger til at blive brugt - ja, så kan du jo f.eks. lave dig en gang pølser med rodfrugtmos. Jeg havde nogle kartofler og nogle pastinakker på lager, men andre slags rodfrugter kan også bruges.





Pølsefad i ovn med rodfrugtmos
(1 person 2 dage eller 2 personer 1 dag)
150 g pastinak
300 g kartoffel
(hvis man ønsker et tykkere lag mos kan man bruge flere kartofler/pastinakker)
mælk
salt, peber
1 løg
olivenolie
100 g champignon
150 g pølser efter eget valg
2 dl mælk
50 g flødeost
1 spsk sennep
salt, peber
timian

Start med at skrælle pastinak og kartofler. Skær dem i tern og kog dem møre. Mos dem med lidt mælk, salt og peber til en god glat mos. Hak løget og skær champignon og pølser i skiver. Svits løgene klare i lidt olie. Tilsæt champignon og pølser og lad det hele svitse 5-10 minutter. Så kommer du mælk i sammen med flødeost og lader det koge, til det bliver tykt. Smag til med sennep, salt, peber og timian. Smør et ildfast fad og kom løg-pølse-champignon-blandingen i bunden af fadet. Kom kartoffelpastinakmosen oven på. Bag det i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Serveres med salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar