lørdag den 25. april 2015

Lækker tærte med rødløg og gorgonzola

Nogle gange er det mest enkle…

…også det bedste. Som f.eks. denne løgtærte der ikke indeholder meget andet end løg og gorgonzola, men mums den var god. Opskriften hare jeg fundet på Kirstens Skaarups blog med vegetarmad Kødfri fredag.  Bortset fra dejen til tærten, som jeg lavede efter at have set forskellige opskrifter på nettet.
Løgtærte med gorgonzolacreme
(3-4 personer)
Tærtedej:
1 dl A38
2 spsk olie
1 dl rugmel
1 dl sigtet speltmel
½ dl grahamsmel
½ tsk salt
Tærtefyld:
500 g rødløg
150 g gorgonzola
½-1 dl fløde
olivenolie
rosmarin
lidt fintklippet purløg til pynt
Alle ingredienser til dejen æltes sammen. Dejen skal føles blød. Pakkes ind i film og hviler derefter koldt i køleskabet i 30 minutter. Rulles ud lægges i en tærteform. Hvilket ikke var helt nemt, da portionen af dej ikke blev så stor. Prikkes med en gaffel og forbages 10 minutter ved 200 grader. Til fyldet røres gorgonzolaen ud i fløden til en lind masse. Løgene skæres ud i skiver på ca. 1 cm. Når tærten har bagt 10 minutter kommes gorgonzolafyldet i bunden. Løgskiverne lægges oven på, helst så tæt sammen som muligt. Pensl løgene med lidt olie og drys med rosmarin. Bag tærten ved 200 grader i en halv time. Inden serveringen drysses med purløg.

Note:
Som nævnt blev der ikke så meget dej ud af denne portion, i hvert fald ikke hvis man bruger et stort tærtefad. Så du kan evt. i stedet bruge din egen favoritærtedej. Men ellers havde tærten en rigtig dejlig smag – de ovnbagte lidt søde løg i kontrasttil den mere intense gorgonzola.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar