tirsdag den 20. september 2016

Curry med kikærter, aubergine, gulerødder og blomkål

Har du nogle kedelige grønsager i køleskabet, så kan en curry være en god måde at få dem brugt på. Det er også nemt og hurtigt. Grønsagerne skylles, kommes i en gryde og koger sammen med masse af dejlige varme krydderier. Tilsæt en gang kikærter, de må gerne være fra en dåse - og vupti - så har man en lækker grøntsagsret.




Curry med kikærter, aubergine, gulerødder og blomkål
(2 personer)
1 løg
1 fed hvidløg
olivenolie
80 g aubergine
70 g blomkål
2-3 gulerødder
gurkemeje
stærk paprika
ingefær
fennikelfrø
korainder
1½ dl kokosmælk¨
1½ dl bouillon
1 stor spsk peanutbutter
150 g kikærter (mine var sorte)

Skær løgene i små stykker. Pres hvidløget. Svits løgene i lidt olie, til de er klare. Tilsæt hvidløg. Skær auberginen i tern og del blomkålen i buketter. Snit gulerødderne i skiver. Tilsæt grønsagerne og lad dem svitse et par minutter. Tilsæt alle krydderier. Tilsæt kokosmælk og bouillon. Læg låg på og lad det småsimre 20 minutter. Tilsæt peanutbutter og kikærter og varm det hele igennem. Smag til og server med naanbrød.

2 kommentarer:

  1. Sikke en dejlig fleksibel ret

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jenny
      Mange tak. Ja fleksible retter er gode, når man har nogle grønsager der trænger til at blive brugt.
      mvh
      Anne

      Slet