Lasagne er dejlig vintermad - selvom de fleste nok kan blive enige om, at lasagne kan spises hele året. En anden god ting ved lasagne er, at man kan lave det på så mange måder med så meget forskelligt slags fyld. Mange laver helst lasagne med kød, men dagens udgave er kødløs. Hvilket nok ikke kommer bag på dem, der kender min madsmag.
Her er lasagnen fyldt med en krydret og blød græskarsovs lavet på hokkaido sammen
med spinat og ricotta. Det er en rigtig lækker kombination, som kan anbefales.
Jeg kan desværre ikke prale af, at jeg selv har fundet på det. Opskriften er
nemlig en, jeg har set hos www.juliekarla.dk
Græskarlasagne med spinat og
ricotta
(2 personer)
350 g skrællet hokkaidogræskar i
tern
300 g hakket frossen spinat
125 g ricotta
50 g revet ost
125 g fuldkornslasagneplader
(forkogte)
muskatnød
frisk chili
kanel
salt
Græskarternene lægges i en gryde og
vand hældes i til det næsten dækker. Græskarternene koges helt møre og blendes
sammen med vand til en tyk sovs. Smag sovsen til med muskatnød, kanel og lidt
finthakket chili samt salt. Spinaten optøes og presses fri for væde.
Smør et ildfast fad og læg
græskarsovs i bunden. Kom spinat ovenpå og derefter nogle klatter ricotta. Så
skal der lasagneplader på igen og derefter et lag græskarsovs, et lag spinat og
nogle klatter ricotta. Fortsæt til der ikke er mere fyld. Lad det øverste lag
være græskarsovs og revet ost.
Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader
i 35-40 minutter. Serveres med dagens salat.
Hvis du vil lave lasagne uden gluten så prøv:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar