fredag den 6. januar 2017

Prøv kødboller i tomatssovs på en ny måde

Dem der kender min blog ved, at jeg mest er til grønsagsretter. Men derfor kan der nu godt snige sig en kødret ind en gang imellem. Som f.eks. denne variant af en god gammel klassiker: Kødboller i tomatsovs.

Som udgangspunkt minder opskriften meget om en almindelig gang kødboller i tomatsovs. Det der gør den til noget særligt (lækkert) er, at kødbollerne bliver gratineret i ovnen med masser af ost. Det gør altså ikke kødbollerne mindre lækre, skulle jeg hilse og sige.


Gratinerede kødboller med tomatsovs
(4 personer)
olivenolie
1 løg
1 fed hvidløg
en håndfuld frisk hakket basilikum (eller tørret hvis du ikke har frisk)
1 dåse tomater
oregano
salt, peber
1 dl fløde
450 g kyllingefars
150 g frossen og optøet spinat
salt, peber
25 g parmesan
1 æg
1-2 spsk hvedemel
olivenolie
(mindst) 50 g revet ost
Start med tomatssovsen. Hak løget fint, gem ca. ¼ til at komme i kødbollerne. Hak hvidløget fint. Svits løgene i olie, til de bliver klare. Tilsæt hvidløg, basilikum og krydderier sammen med dåsetomater. Lad sovsen småsimre, mens du laver kødbollerne. 

Lad den optøede spinat afdryppe. Rør spinaten i kyllingefarsen sammen med fintrevet parmesan samt salt og peber. Rør farsen med et æg og tilsæt 1-2 spsk hvedemel. Farsen skulle gerne blive så fast, at du nemt kan forme kødboller. Form farsen til små kødboller og steg dem på panden 10 minutter eller til de er gennemstegt.

Kom tomatsovsen i bunden af et ildfast fad og læg kødbollerne ovenpå. Drys revet ost over og bag fadet i ovnen i 10 minutter til osten er gylden.

Du kan servere pasta til, dog bliver der ikke så meget sovs. Du kan også vælge at spise brød og salat til eller bare salat.Ingen kommentarer:

Send en kommentar