Har du prøvet en røget blåskimmelost? Den smager rigtig godt
med brød til – hvis man altså kan lide den røgede smag. Osten kan også bruges
til andre ting, her har jeg fyldt den i en tærte sammen med grønne bønner. Den
giver en dejlig røget smag til tærten.
Tærtebunden lavede jeg efter en ny opskrift, som jeg fandt hos Corefood Fordelen ved denne tærtedej er, at den ikke er så fed. Til gengæld kan den
være lidt svær at arbejde med. Men resultatet blev faktisk godt. Du kan også
bare bruge din egen yndlingstærtedej.
(4 personer)
Tærtebund:
50 g fuldkornshvedemel
50 g speltmel
50 g havregryn
½ dl vand
2 spsk olie
½ tsk salt
Fyld:
250 g grønne bønner
75 g røget blåskimmelost
2 stk. soltørrede tomater i olie
3 æg
1 dl kvark (skyr, hytteost eller cremefraiche kan også
bruges)
salt, peber
Start med at skylle bønnerne og nip enderne af. Skær dem
gerne i mindre stykker. Så er det nemmere at skære stykker af tærten. Giv
bønnerne et opkog et par minutter i kogende vand med lidt salt. Lad dem
afdryppe, de skal være så tørre som muligt.
Så laves tærtedejen. Bland melsorterne sammen i en skål og
tilsæt salt og olie samt vand. Dejen skal æltes sammen til den er
sammenhængende. Tilføj mere vand indtil du får den rette konsistens. Rul dejen
ud og læg den over i et smurt tærtefad. Prik små huller med en gaffel og bag
tærten i 10 minutter.
Skær de soltørrede tomater ud i små stykker. Pisk æggene med
kvark (eller hvad du nu bruger). Skær osten ud i små stykker og pisk den i
æggeblandingen til du får en cremet masse.
Tag tærten ud af ovnen. Læg bønnerne så de dækker bunden.
Drys med hakkede soltørrede tomater og hæld osteæggemassen over. Bages i ovnen
ved 200 grader i ca. en halv time. Serveres med dagens salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar